Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

ΙΚΑ: Έλλειψη γιατρών και αδυναμία εξυπηρέτησης χιλιάδων ασφαλισμένων.


  • Ερώτηση Προς την υπουργό ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Στη λειτουργία των τοπικών μονάδων υγείας του ΙΚΑ έχει ανακύψει σοβαρό πρόβλημα, το οποίο έχει ως συνέπεια, την καθημερινή ταλαιπωρία χιλιάδων ασφαλισμένων.

  • Έχουν μεγάλη έλλειψη γιατρών σε όλες τις ειδικότητες.
  • Πολλοί από τους γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων προσφέρουν υπηρεσίες μόνο για ελάχιστες ώρες της εβδομάδας, που δεν επαρκούν με βάση τα αιτήματα των ασφαλισμένων.
  • Δεν έχουν ως σήμερα ανανεωθεί οι συμβάσεις γιατρών που έχουν λήξει εδώ και καιρό.

Υπάρχει έκδηλη αδυναμία εξυπηρέτησης με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να ταλαιπωρούνται με μετακινήσεις από δήμο σε δήμο και να υποχρεώνονται σε μακροχρόνιες αναμονές που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους.

Ενδεικτική είναι η εικόνα της τοπικής μονάδας υγείας του ΙΚΑ στην Αγία Βαρβάρα στην οποία τα παθολογικά τμήματα έπαυσαν να λειτουργούν και τα λοιπά τμήματα υπολειτουργούν. Παρόμοια είναι η εικόνα σε όλες τις τοπικές μονάδες του ΙΚΑ στην Β΄ Περιφέρεια της Αθήνας καθώς σε όλες το ιατρικό προσωπικό στην καλύτερη των περιπτώσεων υπολείπεται των αναγκών.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

  • Γιατί καθυστερεί η ανανέωση ή έγκριση νέων συμβάσεων ιατρών στις τοπικές μονάδες υγείας του ΙΚΑ.
  • Ποια μέτρα προτίθεται να πάρει για να δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, για να εξυπηρετούνται στην περιοχή τους άμεσα και σε όλες τις αιτούμενες ειδικότητες.

ΑΘΗΝΑ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010

ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΙΧΟΣ

Βουλευτής Β' Αθηνών – ΠΑ.ΣΟ.Κ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου